Puheenjohtajan tervehdys

22.1.2024 Riihimäki

Hallituksen toimintakausi lähenee loppuaan, joten nyt on hyvä hetki kerrata tehtyä työtä ja raottaa liiton tulevaisuuden suunnitelmia.

SRJL:n jäsentapaaminen järjestettiin 30.11.2023 etäyhteydellä. Jäsentapaamisessa osallistujat saivat tietoa uudesta grading -ohjeesta, joka päivitettiin yhteneväiseksi kattojärjestömme International Horseback Archery Alliance (IHAA) sääntöjen kanssa. Grading -ohjeet löytyvät kokonaisuudessaan nettisivuiltamme: https://srjl.fi/kilpailusaannot/. Isoimmat uudistukset koskivat HA- ja student kokonaisluokituksissa hyväksyttyjen suoritusten määrää ja laatua, sekä harjoitustilanteessa tehtyjen grading -tilaisuuksien (eli ei virallinen kilpailu) hyväksyttyä määrää HA-kokonaisluokituksissa, joka rajattiin kahdeksaan vuoden aikana. Grading -tilaisuudesta tulee jatkossa myös ilmoittaa etukäteen liiton lomakkeella.

Tapaamisessa kerrottiin myös rankingeihin, ennätyksiin ja tuomarivaatimuksiin liittyvää kilpailijoille ja kilpailunjärjestäjille tärkeää tietoa. IHAA:n ylläpitämässä maailmanrankingissa Suomi on upeasti edustettuna. Kärkipäästä mainittakoon Anni Jauhiainen, joka on tällä hetkellä sijalla 4, Eelis Lummaa, joka on juniorina sijalla 6 sekä Anna Minkkinen, joka on sijalla 10. Maailmanrankingissa on 655 ratsastusjousiampujaa, ja se löytyy IHAA:n nettisivuilta: https://www.ihaa.info/pages/other/ranking.html .

Ratsastusjousiammunnan Suomen ennätyslistaa ylläpitää SRJL. Maailman ennätyksiä ylläpitää IHAA. Maailman ennätyksen voi jatkossa suorittaa ainoastaan Record & Ranking statuksen hakeneissa ja hyväksytyissä kilpailuissa. Kilpailunjärjestäjien kannattaa siis muistaa hakea statusta ajoissa hallitukselta sähköpostitse osoitteeseen international@srjl.fi.

Liiton tavoitteena on rajata tulevaisuudessa myös hyväksytyn Suomen ennätyksen mahdollistavat suoritukset vähintään yhden tähden kilpailuihin (alin taso, IHAA accredited event), joten kilpailutasoihin kannattaa perehtyä jo nyt. Pyrkimyksenä on aloittaa käytäntö vuodesta 2025 eteenpäin. Asiasta tiedotetaan tarkemmin tämän vuoden aikana. Kilpailutasoihin liittyvät ohjeet löytyvät täältä: https://www.ihaa.info/pages/rules/event_accreditation.html .

Jos niistä herää kysyttävää, ole matalalla kynnyksellä yhteydessä hallitukseen info@srjl.fi tai international@srjl.fi !

Maailmanennätykset ja ohjeet niiden ilmoittamiseen löytyvät täältä: https://www.ihaa.info/pages/other/records.html .

Suomen ennätykset ja ohjeet niiden ilmoittamiseen löytyvät liiton nettisivuilta: https://srjl.fi/suomen-ennatykset/.

Jäsentapaamisessa kannustettiin jäseniä hakeutumaan IHAA:n tuomari- ja metsästysradan suunnittelijan koulutuksiin. Suomessa kouluttautuneita tuomareita on tällä hetkellä kolme: Asko Hirvonen 2 FULL taso, Katriina Cozmei 1 taso ja Einari Pänkäälä 1 taso. 1 tason koulutus on avoin kaikille. Ilmoita kiinnostuksestasi SRJL:lle osoitteeseen international@srjl.fi, niin saat vastauksena koulutusalustalle tarvittavan IHAAn edustajan hyväksynnän. 

2 tason tuomarikoulutukseen ja metsästysradan suunnittelijakoulutukseen haetaan vain SRJL:n hallituksen IHAA-yhteyshenkilön kautta sähköpostitse osoitteessa international@srjl.fi . 2 tason koulutuksen hinta on 15e, jonka SRJL kustantaa, kunhan tuomarikouluttautuja on ilmoittautunut liitolle etukäteen. SRJL hyväksyy tai hylkää ilmoittautuneen kouluttautujan ja ilmoittaa hänet IHAA:lle.

Tähän mennessä Suomessa tuomarivaatimukset ovat koskeneet lähinnä SM-kilpailuja sekä Nordic Battlea, jotka ovat olleet Record&Ranking statuksen saaneita kilpailuja. Tulevaisuudessa liiton tavoitteena on pyrkiä lisäämään koulutettujen tuomareiden määrää ja saamaan kaikkiin muihin kilpailuihin vähintään 1. tason koulutetun tuomarin. Suosittelemme siis lämpimästi koulutuksen käymistä kaikille jäsenille!  SM-kilpailuun ja kansainvälisiin kilpailuihin vaaditaan jatkossa L2 FULL tason tuomari sekä metsästysradan suunnitteluun oman koulutuksensa käynyt ratasuunnittelija. Jos koulutus kiinnostaa sinua, voit lukea niistä lisää täältä: https://www.ihaa.info/pages/learning/judge_accreditation.php tai kysyä koulutuksista nykyisiltä tuomareilta. Ole yhteydessä hallitukseen, jos aiheesta herää mitä tahansa kysymyksiä!

Hallituksen jäsenet kokoontuivat päivän kestäneeseen hallitustapaamiseen marraskuussa sekä tammikuussa työskentelemään isojen linjojen kanssa ja suunnittelemaan tulevaa. Isoimmat teemat marraskuussa koskivat junioritukea ja avustushakemuksia. Junioritukea maksettiin viime vuonna viidelle tukea hakeneelle juniorille. SRJL myös haki OKM:n avustusta hankkeeseen Kouluttajia ja harrastajia ratsastusjousiammuntaan, jonka tarkoituksena on kehittää koulutuspolkua toimivammaksi ja sitä kautta lisätä lajin kouluttajien määrää ja koulutuksen tasoa. Suunnitelmissa on hakea myös mm. Minela säätiön tukea junioritoimintaan.

Tammikuussa hallitus työskenteli erityisesti kouluttajapolun, viestinnän sekä maajoukkuetoiminnan kehittämisen parissa. Lisäksi keskustelua herättivät lajin eettiset periaatteet sekä vastuullinen toiminta liittona. Rahoituksen hakeminen tulee olemaan entistä suuremmassa roolissa liiton toimintaa, sillä ulkopuolisen rahoituksen saaminen auttaisi liittoa toimimaan vakaammalla ja monipuolisemmalla pohjalla. 

Ohessa vielä kutsut liiton työryhmiin:

Viestintä:

Kaikki tuore informaatio on tulossa vähitellen liiton nettisivuille www.srjl.fi . Jos nettisivujen päivittäminen tai sosiaalisen median sisällöt kiinnostavat, viestinnän työryhmä ottaa ilolla apusi vastaan! Olemme päässeet viestinnän kehittämisessä mielestämme jo hienosti vauhtiin, mutta sen päivittäminen vieläkin ammattimaisempaan suuntaan vaatii paljon työtä. Ilmoita itsesi sähköpostitse viestinta@srjl.fi .

Kouluttajapolku: Koulutuspolun päivittämisestä on hallituksessa ollut suunnitelmia, mutta tähän kaivattaisiin kipeästi innokkaita jäseniä avuksi. 

Hallinto: Jos sinulla on kokemusta rahoitushakemuksista ja voisit auttaa liittoa edistämään rahoitushakua, otamme sinut mieleluusti mukaan!

Juniorit: Junioreilla ei tällä hetkellä ole omaa hallitusvastaavaa tai työryhmää, joten jos junioritoiminta kiinnostaa, kuulemme mielellämme ideoitasi ja tuemme toiminnan suunnittelussa.

Lajina olemme edistyneet hurjasti siitä, kun Suomen Ratsastusjousiampujain Liitto ry perustettiin vuonna 2010. Pian voimme juhlia jo 15-vuotista taivalta ratsastusjousiammunnan hyväksi! Tällä hetkellä lajissamme näkyvät erityisesti kotimaisten kilpailujen kasvanut määrä, jokavuotiset alkeiskurssit eri puolilla maata, säännöllisempi treenitarjonta, kohisten kasvanut harrastajien taitotaso sekä uskomaton kilpailumenestys kansainvälisillä kisakentillä. Mitä isoin kiitos niistä kuuluu suoraan lajin harrastajille, valmentajille ja yhteistyötahoille kuten ratsastuskouluille ja jäsenseuroille!

Nähdään vuosikokouksessa parin kuukauden sisällä! <3

Valoisaa kevään odotusta toivottaa,

Sonja Honkala

puheenjohtaja

Suomen Ratsastusjousiampujain Liitto ry

Posts created 41

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top