Arvot ja eettisyys

Oletko kohdannut ratsastusjousiammuntaa harrastaessasi tai siinä kilpaillessasi häirintää, väkivaltaa tai muuta epäasiallista käytöstä? Oletko huolissasi hevosen hyvinvoinnista? Tai joutunut todistamaan jotain yllämainittua tilannetta sivusta? Tälle sivulle koostetaan SRJLn arvot ja eettiset toimintaohjeet sekä linkit ja yhteystiedot, joihin voit olla yhteydessä, mikäli vastasit ylläoleviin kysymyksiin kyllä.

Suomen Ratsastusjousiampujain Liiton arvot

  • hevosen hyvinvointi
  • turvallinen harrastaminen
  • avoimuus ja yhdenvertaisuus
  • urheiluhenki

Suomen Ratsastusjousiampujain Liitto on vahvasti kaikin tavoin eettisen, puhtaan ja reilun harrastamisen sekä urheilun puolella. Minkäänlainen väkivalta tai hevosten tai ihmisten huono kohtelu eivät kuulu moderniin hevosurheiluun. Hevosten lajityypillinen käyttäytyminen tulee aina ottaa huomioon kouluttamisessa, harrastamisessa ja kilpailemissa.

Rikos- ja eläinsuojeluilmoitus

Mikäli todistat rikosta, ole siitä suoraan yhteydessä myös poliisiin (https://poliisi.fi/tee-rikosilmoitus) ja muihin tarvittaviin viranomaisiin!

Mikäli epäilet tai todistat, että hevosta kohdellaan huonosti tai se on jätetty hoitamatta, voit tehdä asiasta eläinsuojeluilmoituksen. Ilmoitus tehdään kyseisen alueen valvontaeläinlääkärille tai sen puuttuessa kunnaneläinlääkärille. Yhteystiedot löytyvät kyseisen kunnan sivuilta kohdasta, joka käsittelee ympäristöterveydenhuoltoa. 

Häirintäyhdyshenkilö

Suomen Ratsastusjousiampujain Liitto on perustamassa häirintäyhdyshenkilön/henkilöiden vastuutehtävää liiton alle. Häirintäyhdyshenkilölle jäsenet voisivat ilmoittaa havaitsemistaan epäkohdista sekä hevosten että ihmisten kohtelussa sekä kilpailutoiminnassa. Häirintäyhdyshenkilö voisi esimerkiksi kohdata ilmoituksen jättäjän luottamuksellisesti ja tarjota tukea tilanteeseen sekä ohjata tarvittaessa eläinsuojelu- tai rikosilmoituksen tekoon. Henkilön valintaprosessi on vielä kesken, joten tällä hetkellä voit olla yllä mainituista tilanteista yhteydessä info@srjl.fi tai suoraan kehen tahansa SRJL:n hallituksen jäseneen. Kaikki yhteydenotot ovat täysin luottamuksellisia. Mainitse yhteydenotossa asiasi otsikko, ja yhteystiedot joista sinut saa kiinni. Tämän jälkeen olemme sinuun yhteydessä kuullaksemme asiasta enemmän. Mikäli olet kiinnostunut häirintäyhdyshenkilön vastuutehtävässä toimimisesta tai sinulla on aiheeseen liittyviä ehdotuksia, ota yhteyttä yllämainittuun liiton info-sähköpostiin.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top