Miten aloittaa ratsastusjousiammunta?

Jos haluat aloittaa ratsastusjousiammunnan, ota yhteyttä alueesi lähimpään kouluttajaan tai tuutoriin. Liittomme jäsenseurat ja lajin eri toimijat järjestävät paljon alkeiskursseja ympäri Suomen, joita voit etsiä yläpalkin tapahtumakalenteristamme.

Lajin aloittamiseen ei välttämättä tarvitse omaa jousta tai nuolia, sillä niitä saa lainattua kurssin järjestäjältä. Oma hevonenkaan ei ole välttämätön, sillä kursseilla on usein tarjolla myös lainaratsuja. Oma hevonen tulee totuttaa lajiin ja sen välineistöön huolellisesti ennen ratsastusjousiammunnan varsinaista aloittamista. Hevosen kouluttamiseen liittyvissä kysymyksissä voit myös olla yhteydessä oman alueesi kouluttajaan tai tuutoriin.

Lajissa voi edetä omassa tahdissa. Jousiammunta maasta ja ratsastus erillisinä lajeina tulee osata turvallisesti ennen jousen kanssa ratsaille siirtymistä. Ensimmäiset nuolet hevosen selästä kannattaa aina ampua paikaltaan tai kävellen. Vauhtia voi lisätä taitojen karttuessa.

Ratsastusjousiammuntaa käynnissä taluttajan kanssa.

Lajissa kilpaillaan pääasiassa laukassa, mutta myös käynti- ja raviluokkia on etenkin kirjekilpailuissa. Kilpailuita on edellä mainituista kaikille avoimista kirjekilpailuista aina kansainvälisen tason huipulle asti. Kursseilla ja kilpailuissa lainaratsuja on usein tarjolla erilaisia – on hidasta, nopeaa, ponia ja hevosta. Ratsastusjousiampujana voit siis olla tai olla olematta hurjapää! Ratsastusjousiammuntaa voi luonnollisesti harrastaa laadukkaasti ja nousujohteisesti myös ilman kilpailemista.

Ratsastusjousiammuntakilpailut käydään pääsääntöisesti laukassa.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top