Miten aloittaa ratsastusjousiammunta?

Jos haluat aloittaa ratsastusjousiammunnan, ota yhteyttä alueesi lähimpään kouluttajaan tai tuutoriin. Liittomme jäsenseurat järjestävät myös paljon alkeiskursseja, joita voit etsiä tapahtumakalenteristamme.

Lajin aloittamiseen ei välttämättä tarvitse omaa jousta tai nuolia, sillä niitä saa lainattua kurssin järjestäjältä. Oma hevonenkaan ei ole välttämätön, sillä kursseilla on usein tarjolla myös lainaratsuja. Hevonen tulee totuttaa lajiin ja sen välineistöön ennen ratsastusjousiammunnan aloittamista.

Lajissa voi edetä omassa tahdissa. Jousiammunta tulee osata turvallisesti maasta ennen ratsaille siirtymistä. Ensimmäiset nuolet hevosen selästä kannattaa aina ampua paikaltaan tai kävellen. Vauhtia voi lisätä taitojen karttuessa.

Ratsastusjousiammuntaa käynnissä taluttajan kanssa.

Lajissa kilpaillaan pääasiassa laukassa, mutta myös käynti ja ravi ovat sallittuja joissakin leikkimielisissä tai aloittelijoille suunnatuissa kilpailuissa. Laukkaakaan ei ole pakko mennä lujaa. Kursseilla ja kilpailuissa lainaratsuja on usein tarjolla erilaisia – on hidasta, nopeaa, ponia ja hevosta. Ratsastusjousiampujana voit siis olla tai olla olematta hurjapää!

Tutustu myös seuraaviin julkaisuihin:

Miten aloittaa ratsastusjousiammunta? – Villikko ratsukko

Ratsastusjousiammunta FAQ – Katariinan tallikamarissa

Ratsastusjousiammuntakilpailut käydään pääsääntöisesti laukassa.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top