Suomi Cup 2020

Suomi Cup on Suomen Ratsastusjousiampujain Liiton kolmesta osakilpailusta koostuvat kilpailukokonaisuus, joka kisataan ensimmäistä kertaa tänä syksynä. SM-kilpailuiden ikävästi peruuntuessa koimme tarpeelliseksi luoda kilpailun, joka olisi mahdollista järjestää Suomen olosuhteissa ja pandemiatilanteessa mahdollisimman turvallisesti ja vähillä ihmiskontakteilla. Etäkilpailut tuovat mielekkyyttä ratsastusjousiammunnan harrastamiseen ja täytettä tyhjään kilpailukalenteriin. Ehkäpä rauhallisissa olosuhteissa, omalla kotitallilla pienellä porukalla kilpailemaan innostuu joku sellainenkin, jolla ei ole aikaisemmin käynyt kilpaileminen mielessäkään. Suorittaa saa tosissaan itseään haastaen ja toisia vastaan kilpaillen, tai rennommin tavoitteena kokemuksen kerääminen ja ehjä suoritus. Aikaa suorittaa on vielä 15.9.2020 saakka, joten kannattaa laittaa hihat heilumaan. Mikäpä sen hauskempaa, kuin ankean koronakesän päätteeksi päästä viimein kilpailemaan.

Suomi Cupissa kilpailija voi osallistua yhteen, kahteen tai kolmeen osakilpailuun, ja Suomi Cup -mestaruusotteluun lasketaan kahden parhaan radan tulokset. Kilpailtavat radat ovat raidirata R123 (ent. korealainen), tornirata T90 (ent. unkarilainen) sekä Save the North -rata (areenarata), jonka suorituspaikaksi sopii myös ratsastuskenttä, maneesi tai muu 20 x 40 m kokoinen alue. Tämä mahdollistaa kilpailemisen pienemmällä pinta-alalla ja/tai aidatulla alueella ja toivottavasti madaltaa kynnystä osallistua! Tarkemman ratakohtaisen ohjeistuksen löydät SRJL:n virallisesta ohjeistuksesta, joka löytyy tästä linkistä. Lukekaa se huolellisesti ennen ilmoittautumista, mutta alla lyhyesti.

Ohjeistus SRJL Suomi Cupiin 2020

Radat voidaan suorittaa eri päivinä, eri hevosilla ja eri talleilla 1.8. – 15.9.2020 välisenä aikana. Kilpailussa on kolme luokkaa: SRJL Suomi Cup mestaruusluokka, student-luokka ja käyntiluokka. Luokka on ilmoitettava etukäteen ensimmäisen suoritusilmoituksen yhteydessä, eikä sitä voi muuttaa jälkikäteen. Voit osallistua ainoastaan yhteen luokkaan. Kukin luokka arvostellaan ja palkitaan erikseen. Juniorit palkitaan ratakohtaisesti myös erikseen. SRJL Suomi Cup -mestaruusluokka kilpailee ratojen normaalisäännöillä. Student-luokissa ei ole aikarajoja, mutta T123 ja T90-ratojen suoritukset on tehtävä laukasta. Areenaradalla ei ole askellajivaatimuksia. Pisteytys tehdään IHAA:n student grading-systeemillä. Käyntiluokka suoritetaan käynnissä.

Kilpailusuorituksiin vaaditaan kaksi todistajaa, joiden on allekirjoitettava tarkastamansa suorituslomake. Kilpailusuorituksista on ilmoitettava etukäteen sähköpostitse osoitteeseen uine@esraja.fi. Suorituksia saa uusia, mutta suoritusajankohtaa on mahdollista lykätä sään tai muiden olosuhteiden perusteella ilmoittamalla asiasta samaan sähköpostiosoitteeseen ennen ilmoitettua suoritusajankohtaa. Jos suoritus jätetään tekemättä, ilmoittamatta asiasta ennen ilmoitettua suoritusajankohtaa, tulos merkitään nollaksi. Suorituksen jälkeen suorituspäivämäärän ja ajankohdan ilmaisevat, todistajien allekirjoittamat, tarkastetut, selkeästi täytetyt pistelomakkeet lähetetään kuvamuodossa sähköpostitse osoitteeseen uine@esraja.fi.

  • Osallistujalla tulee olla SRJL:n (tai sen jäsenyhdistyksen) voimassaoleva jäsenyys osallistuakseen kilpailuun.
  • Osallistumismaksu 20€ maksetaan ennen osallistumisoikeutta SRJL:n tilille FI76 7997 7994 2285 47. Viestiksi tulee ”SRJL Suomi-Cup 2020 Etunimi Sukunimi”. Osallistumismaksulla katetaan palkinnot.
  • Osallistumismaksun lisäksi kilpailija vastaa itse kilpailusta aiheutuvista kustannuksista, kuten mahdollisista
  • kuljetus- ja ratamaksuista sekä hevos- ja välinevuokrasta.
  • Osallistujat huolehtivat itse lajinmukaisesta vakuutuksesta (esim. Suomen Ratsastajainliiton vakuutus).

SRJL Suomi Cup -osakilpailuja

15.8. Ratsutila Cavalier, Turku: Save the North -areenarata
16.8. Hertsby Stallgård, Sipoo: tornirata

29.8. Hertsby Stallgård, Sipoo: raid-rata
30.8. Hertsby Stallgård, Sipoo: Save the North -areenarata

29.-30.8.2020 Koti- ja eläinpalvelu Nurmolandia, Jämsä. Nurmolandiassa kilpailtavat radat ovat raidirata R123 (ent. korealainen) ja tornirata T90 (ent. unkarilainen). Areenarata”Save the North” jätetään pois Nurmolandian kilpailuviikonlopusta, sen voi halutessaan suorittaa toisaalla. Jämsän Nurmolandiassa kisataan siis raidirata ja tornirata. Hevospaikat laukkaluokkaan käytännössä täynnä, mutta käyntiluokkaan mahtuu Nurmolandian hevosilla. Tervetuloa kisaamaan myös omilla hevosilla! Lisätiedot löytyvät tästä linkistä.

SRJL toivottaa jäsenensä tervetulleiksi kilpailemaan ja kaikille osallistujille onnea kilpailuun!

Posts created 40

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top