Toukokuiset terveiset

Kuten moni varmasti tietää, koronaviruksen aiheuttamia rajoituksia on alettu pikku hiljaa purkamaan. Hallituksen päätösten myötä ratsastusjousiammuntakesänkin näkymä näyttää himpun verran valoisammalta, vaikka paljon kesän treeneistä ja kilpailuista onkin jo jouduttu perumaan.

Vaikeinakaan aikoina sotureilla ei resilienssi lopu kesken eikä korona-ajasta selviytyminen jää ainakaan kekseliäisyydestä kiinni. Ratsastusjousiammunnan harrastaminen – tai ainakin kuivaharjoittelu turvallisesti kotona – on pitkälti vain järjestelykysymys. Missä on tahtoa, on myös keinoja, niinhän tavataan sanoa.


Lajin parissa olen törmännyt moniin karanteeniajan luoviin ratkaisuihin mitä tulee kotiolosuhteissa treenaamiseen. Kotona pystyy kuivaharjoittelemaan jousiammuntaa esimerkiksi jumppakuminauhalla, tai treenaamalla sorminäppäryyttä nokittamisen parissa illan televisio-ohjelmia katsoessa.

Kotona on mahdollista jopa ampua virittämällä nuoliverkon taulun taakse suojaksi, kuten kuvassa alla ja varmistamalla, ettei ampumissuunnassa ole toisia ihmisiä, eläimiä tai mitään rikkoutuvaa. Ikean Oddvald -pukkijalka palvelee pienellä tuunauksella oivallisesti taulutelineenä. Kaiken lisäksi se on edullinen!

Suojaverkon avulla on mahdollista harjoitella jopa kotona. Kuva: Bea Wilén.

Hyvä fyysinen kunto auttaa lajimme parissa jo pitkälle. Juoksulenkillä käyminen on hyvä, halpa ja helppo tapa ylläpitää aerobista kuntoa eikä se vaadi läheisiä ihmiskontakteja. Uuden lajin kokeileminen virkistää sekä mieltä että kehoa. Oletko kokeillut joogaa? Youtubesta löytyy hyviä, aloittelijoillekin sopivia videoita. Esimerkiksi Yoga with Adriene on hyvä työkalu aloittamiseen.

Bongaa parhaat vinkit koronan selättämiseen Bea Brutaalipupun videosta alta. Bea on niittänyt mainetta ratsastusjousiammunnassa kansainväliselläkin tasolla, ja ylläpitää viihdyttävää kanavaa Youtubessa. Kannattaa laittaa seurantaan!

Postaus ei sisällä maksettua mainontaa.

Onko sinulla vinkkejä karanteeniajan treenaamiseen? Jaa parhaat vinkkisi kommenteissa alla.

Posts created 43

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top