Liiton kevätkuulumisia

Uusi vuosi ja uusi hallitus. Korona tosin on laittanut vähän kaikkien elämää uuteen uskoon. Vaikka ei sillä, mikäpä sen mukavampaa kuin linnoittautua kotiin ja/tai tallille etsimään eksploratiivisesti uusia tapoja treenata. Onko löytynyt uusia ulottuvuuksia?

Muutoksen tuulet puhaltavat, sillä Suomen Ratsastusjousiampujain Liiton hallitus sai helmikuisen vuosikokouksen myötä kaksi uutta jäsentä. Uine Kailamäki ja Vera Suominen ottivat innolla uuden pestinsä vastaan. Lajiliiton puheenjohtajana toimii tuttuun tapaan Katariina Cozmei. Muut hallituksen jäsenet ovat jo entuudestaan tutut varapuheenjohtaja Marko Suhonen, Maija Tenhunen, Marjut Siro ja Asko Hirvonen.

Helmi- ja maaliskuun taitteessa lajiliittomme edusti myös GoExpoHorse -tapahtumassa, joka järjestettiin 28.2.-1.3.2020 Helsingin Messukeskuksessa. Alla olevalla videolla pääset fiilistelemään tunnelmia tapahtumasta, jossa esiintyivät Mihai Cozmei ratsulla Villin Verraton, Anna Minkkinen ratsulla Atmar sekä varapuheenjohtajamme Marko Suhonen ratsullaan Luna Lukas. Totutusti lajimme esittelystä ei vauhtia eikä vaarallisia tilanteita puuttunut, mutta onneksi isommilta haavereilta säästyttiin.

Videon on kuvannut ja editoinut Fanni Snellman.

Suuret koko kansan hevostapahtumat pääkallopaikalla ovat oiva tapa tuoda Suomessa vielä aika marginaalista lajiamme laajempaan tietoisuuteen. Ratsastusjousiammuntaesitykset ovat varma yleisömagneetti, joka kiinnostaa ja kauhistuttaa. Jokainen suuri yleisötapahtuma jossa esitellään ratsastusjousiammuntaa, poikii uusia lajista kiinnostuineita kokeilijoita ympäri Suomen. Ratsastusjousiammunnalla on kaikki edellytykset ja hedelmällinen maaperä kehittymiseen ja laajemmalti leviämiseen.

Koronavirus jyllää maailmalla ja rajoittaa ikävästi kuitenkin myös lajimme harrastus- ja kilpailumahdollisuuksia. Kursseja ja tuntia pienrymissä kuitenkin on aika hyvin saatavilla eri tahoilla, sillä lajimme ei onneksi vaadi lähikontaktia muuta kuin hevosen kanssa.

Ajat ovat kovat, mutta mitäpä eivät urheat ratsastusjousiampujat kestäisi?

Liitolle hallituksella on suunnitteilla blogi sekä uutiskirje. Millaista sisältöä toivoisit blogiin/uutiskirjeen? Jätä kommentti alle tai ehdota sähköpostilla blogisti Vera Suomiselle sähköpostilla suomisenvera (at) gmail.com

Teksti: Vera Suominen, Suomen Ratsastusjousiampujain Liiton hallituksen uusi jäsen, liiton blogisti ja lajin nöyrä mutta intohimoinen opiskelija.
Kuva: Ulf Zetterlund
Posts created 43

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top