Hevosenomistajat tutustuivat ratsastusjousiammuntaan

Tapsan tallilla Kuopiossa järjestettiin 15.6. yhdessä Pohjois-Savon hevosenomistajien kanssa SRJL:n kouluttaja Sami Maarasen ratsastusjousiammunnan alkeiskurssi. Päivän aikana tutustuttiin lajiin ensin teoria-osuudella, sitten maasta ammunnalla ja lopuksi siirryttiin ratsaille.

– Päivä oli rento, Tapsan tallin tilat kurssin pitämiseen oikein toimivat, iso ulkokenttä sekä mukava teoria- ja taukotila maneesissa. Kurssilaiset olivat kiinnostuneita ja hyvin toisensa huomiovia, luonnehtii kurssin vetäjä Sami.

Kurssilaiset osallistuivat omilla hevosillaan, joista lähes kaikki olivat Tapsan tallilta.

– Laji oli kaikille hevosille uusi, mutta ei muodostunut kynnyskysymykseksi yhdellekään, Sami sanoo ja jatkaa, että välineisiin, niiden ääniin ja ammuntaan tutustuttiin hevosten kanssa ensin rauhassa maasta käsin. Sen jälkeen ratsailta ensin paikallaan ja sitten käynnissä. Osa ampui käynnissä itsenäisesti, osa talutuksessa, kunkin osallistujan ja hevosen valmiuksien mukaisesti. Muutaman rennon ja tasapainoisen ratsukon kanssa päästiin lopulta ampumaan ensimmäiset nuolet myös laukassa. 

– Päällimmäisenä kurssipäivästä kaikkien innostuneisuuden lisäksi jäikin mieleen, se, että kaikki hevoset hyväksyivät ammunnan sekä maasta että ratsailta – mikä ei aina ole ensinkään itsestäänselvää. Muutaman hevosen kanssa jouduttiin tekemään vähän enemmän töitä, mutta kaikki ratsukot saivat kokea miltä ratsastusjousiammunta tuntuu ja se olikin tietysti päivän päätavoite.  

Kurssipäivä onnistui hyvin, ja lopuksi keskusteltiinkin jo jatkomahdollisuuksista. Ratsastusjousiammunta herätti selkeästi innostusta, ja Sami kertoi muutaman ottaneen yhteyttä mahdollisista omista välinehankinnoista.

– Uskoisin että Tapsan Tallilla tavataan vielä ja ainakin osa kurssilaisesta lähtee seurailemaan omaa polkuaan syvemmälle ratsastusjousiammunnan pariin. 

Kaikilla oli päivän päätteeksi väsynyt, mutta onnellinen ja onnistunut olo, kuten kaikkea kivaa hevosen kanssa tehdessä tuppaa käymään.

Julkaisun kuvat Marja Pylkkänen

Posts created 43

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top