Arctic Horseback Archery ry – uusi jäsenseura Lapin alueelle!

SRJL:ssä voimme iloisena todeta, että olemme saaneet jälleen uuden jäsenseuran, kun maaliskuussa perustettu Arctic Horseback Archery ry liittyi jäseneksemme.

Arctic Horseback Archery ry:n eli ArHban tarkoitus on tuoda lajia tutuksi Lapin alueella, sekä mahdollistaa lajin aktiivinen harrastaminen ja siinä valmentautuminen.

ArHban yhteistyötalli on Laenlammen tila/Ranch Kuulas Rovaniemen ja Sodankylän puolessa välissä, jonne rakennetaan kesällä 2024 täyspitkä ratsastusjousiammunta rata. Tila tarjoaa myös puitteet mm. majoitukseen ja ruokailuun. Rata tulee olemaan ympärivuotisessa käytössä ja näin ollen mahdollistaa säännöllisen harjoittelun. Lajiin koulutettuja hevosia tallilta löytyy useampaa rotua; islannin-, vuono- ja suomenhevosia, eestin raskasveto hevosia, liettuan kylmäverisiä, ruotsin kylmäverinen ja pieni poni. 

Viikkotreenit pyörivät säännöllisesti kaksi kertaa viikossa, ratsastusjousiammuntana Laenlammen tilalla sekä Lapin Jousen sisähallissa maasta ammuntana. Kesällä ohjatun ratsastusjousiammunnan ohelle lisätään toinen vapaatreenikerta, jolloin harrastajat pääsevät itsenäisesti harjoittelemaan annettuja ohjeita. ArHban kouluttajana toimii SRJL:n kouluttajakanditaatti Eva Nurminen. Eva on kilpaillut maajoukkueessa ja treenaa itse North Arrow:n yksilövalmennuksessa. 

ArHba tekee yhteistyötä lajin huipputason valmentajien kuten Anna Minkkisen, Anni Jauhiaisen ja Mihai Cozmein kanssa järjestäen heidän treenileirejänsä. Ensimmäiset isot treenileirit ovatkin jo tulossa kesäkuussa, heinäkuussa ja syyskuussa 2024. Heti uuden radan valmistuttua on tarkoitus kauden aikana järjestää sekä pienempiä että virallisia isompia events- ja cup-kilpailuita.

ArHban toimintaperiaatteisiin kuuluu mahdollistaa lajin laadukas harrastaminen niin kilpaileville kuin myös lajista muuten vain pitäville ammunnan ja hevosten ystäville iästä ja sukupuolesta riippumatta. Toiminnan kulmakivinä ovat yhteisöllisyys, kokemuksellisuus, ilo sekä samanhenkisten ihmisten kanssa oleminen ihanien hevosten parissa.

Puheenjohtaja kaudella 2024-2025 toimii Eva Nurminen, varapuheenjohtajana Valtteri Männikkö. ArHban kaikki tapahtumat löydät Laenlammen tilan sivuilta: https://laenlammen.fi/ratsujousi-ammunta/ .

Lämpimästi tervetuloa lajiin mukaan ArHba!

Posts created 40

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top